Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 18:46 - КАКВО Е СИМОРОН ?
Автор: simoron Категория: Други   
Прочетен: 11688 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.08.2010 19:05



image

КАКВО Е ТОВА СИМОРОН ?


СИМОРОН е най-загадъчната психологична школа от всички  съществуващи в света. Още с появяването си на белия свят, психотренингът с название СИМОРОН става сензация - за него са написани много книги, защитени са дисертации, написани са много коментари. Този изключително ефективен инструмент за управление на себе си и на обстоятелствата около нас е създаден преди 20 години от известните киевски психолози Петър и Петра Бурлани и е усвоен от десетки хиляди хора в повече от 20 страни по света. В момента съществуват множество филиали на школата, в които се обучават хора от Украйна, Русия, САЩ, Германия, Италия, Словакия, Холандия, Молдова, Латвия, Беларус, Естония, Израел, Австрия, Канада, Испания, Франция, Чехия, Швейцария, а сега вече и в България.

image

Какво направи системата толкова популярна ?

Това, преди всичко, е нейната общодостъпност и очевидна резултатност. А, после...поразителния ефект, за чиито причини много хора не намират обяснение. Не случайно самите практикуващи често наричат себе си „вълшебници”, не случайно и по нашите форуми, в малкото съществуващи коментари, се появява думата „магия”!  Възможно ли е промените в нас и събитията около нас да стават толкова бързо, лесно и на всичкото отгоре по забавен начин ? За хората, които са запознати със съвременните кратки подходи в практическата психология като NLP, EFT отговорът е „Да”, такъв е най-вече отговорът на всички практикуващи СИМОРОН, който на практика е един от пионерите на съвременните констуктивистки, постмодерни подходи в практическата психология, станали популярни през последното десетилетие в различни части на света, но за съжаление, малко познати у нас. 

image


Какво е СИМОРОН ? 
 

Накратко можем да определим СИМОРОН като цялостна, оригинална методика, синтезираща знания от древността и откритията на съвременните изследователи на Вселената и Човека, която ни дава технология за бърз достъп до нашите огромни, естествени, вътрешни ресурси, която спомага за разширяване границите на нашето самосъзнание, което естествено води до еднопосочен изход от лабиринта на физическите и душевни страдания, до умело управляване на реалността и осъществяване на желанията ни.

image



СИМОРОН дава възможност:


- да решаваме проблемите си в настоящия момент, а не да говорим за тях безкрайно;

- да освободим живота си от сътресения, а не да се крием и спасяваме от тях;

- да направим невъзможни пораженията, а не да се борим с тях.


Задачата, която са си поставили създателите на СИМОРОН е - всеки човек в най-кратки срокове и с най- малко разход на енергия  да възстанови в себе си природния си потенциал, с който всички ние идваме на света, и който загубваме в сляпа и безплодна битка с условностите, изкуствено създадени в него. Системата дава възможност човек да възстанови своето природно здраве, въоръжава го със смелост, учи го как да преуспява и да се радва на живота.

Идеологическият фундамент на Симорон - това е представянето на земното ни битие като игрова площадка, където ние изпълняваме роли като повече, или по- малко успешни играчи. Отхвърляйки натрапено заучените условности, ние отново получаваме достъп до могъществото, което носим. Технологията на отхвърлянето, прилагано в системата е на базата на разработени от Бурланите психологически игри, затова и формата на усвояване е тренингова.

Можеш много да научиш за Симорон от книгите, но за да се приобщиш към Симоронството, трябва не толкова да четеш, колкото да практикуваш.
 

image


Какви качества трябва да притежаваме, за да можем да овладеем    симоронските методи ?

    Главното е – чувството за хумор. То ни помага изначално да се отнасяме към всичко, което ни заобикаля, като „ не съвсем истинско”, „не точно такова”, а това е първата крачка към освобождаване от шаблоните, стереотипите, с която започва нашето освобождаване и разкрепостяване.


image     image


     Второто по важност качество за желаещите да усвоят метода - това е готовността за трансформация и самооткриване. Това е приятна работа, която не изисква умствени и физически усилия, извършва се с удоволствие, или в т.нар. в Симорон състояние  СПЛЕН /Състояние на Приятна ЛЕНост/. 


image 

   Третата необходима характеристика, това е способността да се започне на „бял лист”. Човешкото съзнание е замърсено от различни откъслечни информации, полезни и безполезни, действителни и претендиращи за такива, заучени и придобити. Полагайки върху този грунд нова информация, ние несъмнено ще успеем да придадем нов вкус на нашата ментална ”дъвка”, но...пак ще е същата дъвка. Ние живеем в свят на представи и съждения, които ни програмират, правят ни предсказуеми и ограничават нашите желания. На нас просто не ни хрумва да пожелаем нещо извън зоната очертана от нашите стереотипи, ние просто не знаем за пространството съществуващо извън нея. Това е порочен кръг, по който ние ходим и ходим, без да се замислим да сменим посоката на движението си. Затова, най-бързо усвояват симоронското майсторство тези, които не са загубили способността си да се удивляват на света, и в които не е угаснала детската наивност.  

image 

 Няма как да променим живота си, ако не се откажем от обичайните разсъждения, оценки и стереотипи на съзнанието. Това за което говорим, в Симорон се нарича Обичайна Картина на Света - или ОКС и част от усвояване на системата е, да разберем до колко сме заложници на ОКС и да променим това !  

 

И да кажем какво няма в Симорон ?  

  Няма нито черна, нито бяла, нито сива магия, няма гадателство, астрология или тайни доктрини, няма карми и разплбти с неизвестно кого ! 

             И без всичко това СИМОРОН прекрасно работи ! 

Системата е обърната към самия човек, категорично отхвърляйки всички форми на въздействие върху него от страни. Този, който иска да получи с помощта на този метод навици за ефективно творческо саморазкриване ще намери в СИМОРОН всичко, което е търсил. Ако, обаче, някой се надява, че ще му бъде предложена вълшебна пръчица с помощта на която проблемите му ще изчезнат - ще се излъже.

СИМОРОН - това е работа над себе си, макар и в СПЛЕН, весела и лека, но все пак работа...

И, ако установите в един момент, че живеете в свят, в който всичко работи за вас: всички нужни предмети са ви под ръка, всички закони работят във ваша полза, всичко е създадено за да ви е удобно, комфортно и за да се чувствате добре, не се разболявате, не плачите, не губите хора и вещи, слънцето грее винаги когато излезете навън, а дъждът е по поръчка...Е, това е Симорон !


image



Тагове:   Какво,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simoron
Категория: Други
Прочетен: 64909
Постинги: 9
Коментари: 2
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930